Sladká tečka od herečky a milovnice vína Markéty Hrubešová. Markéta k dezertu zvolila vybrala VP Pálavu a Cuvée Rosé
Co budeme potřebovat
200 g malin, 500 g tučného tvarohu, 1 balení cukrářských piškotů, asi 4 lžíce cukru moučka plus lžíce na ozdobení, 50g másla, 3 plátky želatiny
Postup
- Želatinu dejte dejte do misky s vodou a nechte změknout.
- V kastrolku zahřejte 3 lžíce vody, přidejte vyždímanou želatinu a rozmíchejte. Nevařte!
- Změklé máslo smíchejte s tvarohem a cukrem.
- Vmíchejte rozpuštěnou želatinu.
- Maliny propláchněte a osušte. Polovinu nakrájejte na kousky a smíchejte s tvarohovou směsí.
- Z piškotů odkrojte spodní třetinu.
- Do menší otevíratelné formy dejte piškoty a vyložte také strany.
- Přidejte tvarohovou směs a nechte v chladu (alespoň 4 hodiny).
- Formu otevřete, šarlotu ozdobte zbylými malinami, pocukrujte a ozdobte mašlí.
A co k tomu?
Markétu můžete sledovat na Instagramu, Facebooku, nebo na jejich oficiálních stránkách marketahrubesova.com