Šarlota s malinami

Šarlota s malinami

Sladká tečka od herečky a milovnice vína Markéty Hrubešová. Markéta k dezertu zvolila vybrala VP Pálavu a Cuvée Rosé

Co budeme potřebovat

200 g malin, 500 g tučného tvarohu, 1 balení cukrářských piškotů, asi 4 lžíce cukru moučka plus lžíce na ozdobení, 50g másla, 3 plátky želatiny

Postup

  1. Želatinu dejte dejte do misky s vodou a nechte změknout.
  2. V kastrolku zahřejte 3 lžíce vody, přidejte vyždímanou želatinu a rozmíchejte. Nevařte!
  3. Změklé máslo smíchejte s tvarohem a cukrem.
  4. Vmíchejte rozpuštěnou želatinu.
  5. Maliny propláchněte a osušte. Polovinu nakrájejte na kousky a smíchejte s tvarohovou směsí.
  6. Z piškotů odkrojte spodní třetinu.
  7. Do menší otevíratelné formy dejte piškoty a vyložte také strany.
  8. Přidejte tvarohovou směs a nechte v chladu (alespoň 4 hodiny).
  9. Formu otevřete, šarlotu ozdobte zbylými malinami, pocukrujte a ozdobte mašlí.

 

A co k tomu?

 

Markétu můžete sledovat na Instagramu,  Facebooku, nebo na jejich oficiálních stránkách marketahrubesova.com

Diskuze

Nákupní košík
Přejít nahoru