Nákupní košík
0 Kč
Dančí svíčková

Dančí svíčková, gratinované brambory, pak choi

Další z receptů, který pro vás vás připravila herečka a milovnice vína Markéta Hrubešová. Markéta k jídlu vybrala Frankovku a Dornfelder

Co budeme potřebovat

600 g daňčí svíčkové, 8 velkých brambor, 2 kusy pak choi, 1 dl smetany, 1 dl mléka, asi 4 lžíce másla, sůl, rozmarýn, tymián, mletý muškátový oříšek, estragon, olivový olej

Postup

  1. Nejdříve si připravte gratinované brambory. Oloupané brambory nakrájejte na tenké plátky.
  2. Malý pekáček vymažte máslem.
  3. Plátky brambor klaďte vedle sebe, osolte a posypejte muškátovým oříškem. Opakujte. Druhou vrstvu osolte a posypejte estragonem. Pokračujte dokud nespotřebujete všechny brambory.
  4. Smíchejte mléko a smetanu a nalijte opatrně na brambory. Poklaďte oříšky másla.
  5. Na pekáček dejte alobal a pečte v horké troubě při 180°C asi 30 min.
  6. Alobal sundejte a pečte ještě asi 10 minut nebo dozlatova.
  7. Svíčkovou očistěte a pokapejte olivovým olejem. Přidejte rozmarýn a tymián a nechte chvíli marinovat v pokojové teplotě. Pak svíčkovou osolte ze všech stran.
  8. Rozpalte pánev, přidejte trochu oleje a restujte ze všech stran cca 1-2 minuty.
  9. Opečené maso dejte do pekáčku, přikryjte alobalem vložte do teplé trouby cca 120 °C. Nechte odpočinout asi 5 minut.
  10. Pak choi důkladně omyjte (hlavně mezi lístky).
  11. Rozpulte ho a opatrně vykrojte košťál. Neměl by se vám rozpadnout, tak krájejte opravdu pečlivě.
  12. Dejte ho řeznou stranou na pánev s rozpuštěným máslem, lehce osolte. Restujte asi 4 min.
  13. Maso rozkrojte na porce a servírujte s gratinem a opečeným pak choi.

 

A co k tomu?

 

Markétu můžete sledovat na Instagramu,  Facebooku, nebo na jejich oficiálních stránkách marketahrubesova.com

Recepty

Napsat komentář

Předchozí článek
Šarlota s malinami
Další článek
Bramborový salát s lososem