Tento krásný recept pro vás připravila herečka a milovnice vína Markéta Hrubešová. K receptu si vybrala Sauvignon, nebo Chardonnay.
Co budeme potřebovat
na salát: 8 malých nových brambor, 200 g uzeného lososa, 4 vařená vejce
na zálivku: vařený žloutek, 2 lžíce oleje, 4 lžíce smetany, 1 lžíce kapar, červený pepř, kopr, sůl, pepř
Postup
- Očištěné brambory dejte do kastrolu s vodou, osolte a vařte asi 25 min. Brambory slijte, nechte lehce zchladnout a oloupejte. Nakrájejte je plátky a dejte do velké mísy.
- Vejce uvařte natvrdo.
- Do uzavíratelné skleničky dejte vařený žloutek, olej a špetku soli a pepře. Uzavřete a dobře protřepejte. Přidejte smetanu a nakrájený kopr. Ještě jednou protřepejte a vlijte na brambory.
- Přidejte kapary a vše opatrně smíchejte se zálivkou.
- Lososa nakrájejte na silnější proužky.
- Salát rozdělte do misek nebo hlubších talířů.
- Přidejte kousky lososa, rozpůlená vařená vejce, posypejte kuličkami červeného pepře a ozdobte koprem.
A co k tomu?
Markétu můžete sledovat na Instagramu, Facebooku, nebo na jejich oficiálních stránkách marketahrubesova.com