Nákupní košík
0 Kč
Bramborový salát s lososem

Bramborový salát s lososem

Tento krásný recept pro vás připravila herečka a milovnice vína Markéta Hrubešová. K receptu si vybrala Sauvignon, nebo Chardonnay.

Co budeme potřebovat

na salát: 8 malých nových brambor, 200 g uzeného lososa, 4 vařená vejce
na zálivku: vařený žloutek, 2 lžíce oleje, 4 lžíce smetany, 1 lžíce kapar, červený pepř, kopr, sůl, pepř

Postup

  1. Očištěné brambory dejte do kastrolu s vodou, osolte a vařte asi 25 min. Brambory slijte, nechte lehce zchladnout a oloupejte. Nakrájejte je plátky a dejte do velké mísy.
  2. Vejce uvařte natvrdo.
  3. Do uzavíratelné skleničky dejte vařený žloutek, olej a špetku soli a pepře. Uzavřete a dobře protřepejte. Přidejte smetanu a nakrájený kopr. Ještě jednou protřepejte a vlijte na brambory.
  4. Přidejte kapary a vše opatrně smíchejte se zálivkou.
  5. Lososa nakrájejte na silnější proužky.
  6. Salát rozdělte do misek nebo hlubších talířů.
  7. Přidejte kousky lososa, rozpůlená vařená vejce, posypejte kuličkami červeného pepře a ozdobte koprem.

 

A co k tomu?

 

Markétu můžete sledovat na Instagramu,  Facebooku, nebo na jejich oficiálních stránkách marketahrubesova.com

Recepty

Napsat komentář

Předchozí článek
Dančí svíčková, gratinované brambory, pak choi
Další článek
Co je to Kravák?